India Gk- General Knowledge (GK) Questions and Answers

India Gk: Looking for India Gk Daily GK Questions and answers? You are in the place to get General Knowledge along with Online test series for SSC, Railway, Bank PO and all other competitive examinations.

India Gk General Knowledge Questions and Answers

Why do we need to study General Knowledge from India Gk? 

There is huge competition is happening in government Examinations like SSC, Railway, NDA, UPSC, Bank PO, Army, Air Force, Indian Navy, IAS, Police, and other competitive examinations. So exam pattern and exam questions are becoming tougher. Here we have published the latest pattern General Knowledge Questions along with its solutions. Here you will find the most important India Gk Questions.

 

Important Gk Questions

1.  Who was the first man to climb Mount Everest?

(A) Robert Peary

(B) Ronaid Amundsen

(C) Sherpa Tezing Norgay

(D) Nawang Gobu

Answer: (C) Sherpa Tenzing Norgay

2. Who is the first female President of a Country?

(A) Maria Estela Peron

(B) MS Fran Phipps

(C) Coroline Michaelson

(D) Junko Table

Answer: (A) Maria Estela Peron (Argentina)

3. What is the name of first religion in the world?

(A) Islam

(B) Sanatan Dharma

(C) Christian

(D) Budhha

Answer: (B) Sanatana Dharma

4. Which country made first constitution in the world?

(A) USA

(B) UK

(C) India

(D) France

Answer: (A) USA

5. Which of the following country having Nation Emblem as Lion?

(A) Norway

(B) Netherlands

(C) Belgium

(D) All the above

Answer: (D) All the above

6. Thimphu is the capital of which country?

(A) Russia

(B) South Korea

(C) Bhutan

(D) Japan

Answer: (C) Bhutan

7. Which of the following state people use Bodo Language?

(A) Himachal Pradesh

(B) Kerla

(C) Andhra Pradesh

(D)  Manipur

 

Answer: (A) Himachal Pradesh

Q.8 Jhuma is the folk dance of which state?

(A) Rajasthan

(B) Uttar Pradesh

(C) Odisha

(D) Bihar

Answer: (A) Rajasthan

9. In which year DAE was established?

(A) 1954

(B) 1969

(C) 1980

(D) 1999

Answer: (A) 1954 

10. C V Raman is awarded Novel Prize for what?

(A) Physics

(B) Peace

(C) Chemistry

(D) Economics

Answer: (A) Physics

11. Oscar award is given for what?

(A) Sports

(B) Peace

(C) Cinamatic

(D) Literature

Answer: (C) Cinematic

You Must Read, Today’s Current Affairs

More India Gk Link suggest

India Gk Questions and Answer about National Symbols of India 

Have you studied, All the National Symbols of India?

[wp_quiz_pro id=”290″]

India Gk

General Knowledge Questions about the Universe and Solar System

[wp_quiz_pro id=”345″]

Also, mind it: General Awareness

India Gk

Indian History Gk Questions Part-1

[wp_quiz_pro id=”1192″]

Have you studied all the topic of Indian History?

Pages: 1 2 3 4

Leave a Reply